E-sports

De bästa rollspelen

För många finns det inget mer avslappnande än att förlora sig helt i en annan värld, och ingen form av media möjliggör för detta mer än gaming. När man själv får bestämma över vad karaktärerna gör engageras man på ett helt annat sätt än om man enbart kollar på en film eller läser en bok. Det är just därför rollspelsgenren har blivit så populär idag, det ger en frihet åt spelarna och ett utrymme att vara kreativa. Allteftersom teknologin har utvecklats har det blivit enklare att fördjupa sig i dessa spel och med lanseringen av VR kan man nu låta ens egna sinnen ta del av dessa fantastiska världar. Denna artikel kommer att introducera tre olika spel som anses vara några av de bästa och mest inflytelserika rollspelen genom tiderna.

Elder Scrolls V: Skyrim

I Skyrim får spelaren all frihet som hen önskar över sin karaktär och över omvärlden. Skyrim är kanske det mest populära rollspelet någonsin och har portats över till ett flertal olika plattformar, det har även lanserats till Nintendo Switch så att man kan spela det on the go och till VR-headsets så att man kan få se Skyrims underbart vackra värld med sina egna ögon. Skyrim har ett bokstavligt talat oändligt antal quests och med 18 olika färdigheter som man kan utveckla finns det något för alla här.

Dragon Age: Origins

Dragon Age är ett spel av de ikoniska rollspelsutvecklarna Bioware som bl.a. utvecklat Star Wars: Knights of the Old Republic och Jade Empire, som även de varit väldigt framgångsrika rollspel. I Dragon Age får man ta del av en berättelse full av intrig och fara och få ta beslut som kommer att påverka hela riket i åratal framöver. Det gäller att ena alla de olika folkgrupperna i riket för att besegra den onde Archdemonen och dess armé av darkspawn innan de ödelägger hela världen. Det är ett RPG som kräver en hel del taktik och ett starkt team som kan hjälpa en i äventyren.

The Witcher 3

The Witcher 3 shockerade alla när det kom ut med dess höga produktionskvalitet och välskrivna berättelse. Spelet är ett stort steg framåt från föregångaren The Witcher 2 och målar upp en mörk fantasy saga för spelaren. Det är visuellt sett ett mästerverk och detta drar en verkligen in i spelet och engagerar en djupt. Det finns till och med möjlighet att ta jobb i spelet som kallas för “Witcher Contracts”, man kan t.ex. jobba som sitt egna lilla “inkasso företag“, men det blir tyvärr oftast så att man får in pengarna med sitt svärd och några hårda ord.

Testa dem!

Dessa spel har haft ett enormt inflytande i spelvärlden och är definitivt värda att testa för dig som inte gjort det!