E-sports

The Legend of Zelda – Ocarina of Time

TV-spel har nu i några årtionden varit en stor del av många personers liv, och det har i vissa fall till och med format hur några personer lever sina liv. Det är ingen hemlighet att vissa spel är mer populära än andra och ett av de mest framgångsrika spelen genom tiderna är “The Legend of Zelda – Ocarina of Time” som släpptes till Nintendo 64. Faktum är att än idag, mer än 20 år efter att det släpptes, spelas det fortfarande av entusiaster och det upptäcks ständigt nya saker.

Speedrunning

Ett vanligt sätt att spela just Ocarina of Time på är så kallad speedrunning, det vill säga att klara spelet så fort som möjligt. Eftersom det hela tiden hittas nya buggar som möjliggör olika rutter för att nå slutet så har spelet delats in i flera olika kategorier där man antingen måste uppfylla vissa mål innan man når slutet eller tillfällen där vissa tekniker helt är förbjudna att använda.

Det här sättet att spela på lockar ständigt till sig nya spelare och de flesta kan tillgodose sin tävlingsinstinkt genom att försöka slå sina egna och andras tider.

Produkter

Det finns en hel del produkter som har sålts och fortfarande säljs som är kopplade till just Ocarina of Time. Det är allt ifrån figurer och ryggsäckar till replikor av föremål som används i spelet, till exempel den ocarina som huvudkaraktären Link använder. Spelprodukter lockar alltid spelare av alla åldrar och på Gameloot finns allt man kan tänka sig som har med TV-spel att göra. Det finns oändligt antal timmar av nöje med de saker som går att finna där.

Framtiden

Framtiden ser otroligt ljus ut för Ocarina of Time trots att det har över två årtionden på nacken. Det har gjorts remakes, nya produkter skapas hela tiden och många nya spelare upptäcker detta klassiska spel och bidrar till att hålla det vid liv i många årtionden framöver.