E-sports

Välj rätt utrustning för gaming

Du som är intresserad av gaming har säkert upptäckt att du behöver högkvalitativ utrustning för att få en bra spelupplevelse. Det finns en hel del att tänka på när du väljer din utrustning och det viktigaste är självklart datorn, om det är just datorspel du vill spela.

Dator och monitor

Speldatorn är viktigast och för att hitta en bra dator måste du ta en titt på grafikkortet. Det är vad som visar och processar alla bilder från processorn, eller CPU:n som den kallas. Det finns även grafikkort som är speciellt anpassade för just spel. Ta även en titt på processorn och välj gärna en dator med mycket RAM.

Monitorn du väljer kan även påverka spelupplevelsen. Upplösningen påverkar till exempel hur mycket som kommer krävas av grafikkortet. Jättehög upplösning kan nämligen överbelasta grafikkortet.

Keyboard och headset

Det finns fantastiska keyboards som är speciellt framtagna för just spel. Du kan till exempel ställa in olika funktioner på vissa tangentbord, vilket kan göra det lättare för dig att spela. Det finns även de som har en joystick samt belysning bakom sig. Belysningen kommer göra det lättare för dig att se även när du spelar i mörkret.

Ett av de viktigaste tillbehören för många är ett gaming headset som stänger ute annat ljud och ger dig bra kvalitet på spelljudet. Ifall du vill ha möjlighet att prata med andra spelare kan du välja ett headset med mikrofon. Precis som med andra gamingtillbehör finns det headsets som är framtagna för just spelare. Om du har möjlighet att prova ett headset innan du köper det bör du göra det. På så sätt kan du känna hur det känns och om det sitter bra för just dig. Detta kan nämligen variera lite mellan olika personer. Ett tips på hur du hittar bästa är att ta en titt på olika bäst i test-listor. Där får du flera förslag på några av de bästa produkterna.