E-sports

Det här krävs för att börja med e-sport

Om du älskar e-sport och gaming så har det kanske slagit dig att du skulle kunna börja med det själv. E-sport är väldigt inkluderande på det vis att allt som krävs är att du älskar gaming och vill börja med det på en seriös nivå. Men vad krävs egentligen för att du ska kunna komma igång och börja spela professionellt och komma på samma nivå som exempelvis svenska Ninjas in Pyjamas?

Är inte så enkelt som man kanske tror

Det räcker tyvärr inte att du gillar populära spel som CS:GO, League of Legends, DotA eller Fortnite. Du måste också bli bra på spelet, eller rättare sagt, du måste bli en av de absolut bästa spelarna i ditt favoritspel. Det är nu det blir riktigt svårt.

Det är inte ovanligt att professionella gamers spenderar mer än åtta timmar om dagen med att träna. Det här innebär inte bara att du spelar spelet, utan när du spelar så fokuserar du främst på att bli bättre. Man spelar alltså inte avkopplat för nöjets skull, utan det är ett konstant fokus på förbättring. Resten av tiden spenderas på att lära sig mer teori, exempelvis strategier och så vidare.

E-sport blir allt större

Det är samtidigt inte ett dugg konstigt att många, både vuxna och barn, har ett intresse för e-sport. Det har tagit världen med storm och nästan alla hushåll har idag minst en person som älskar gaming.

Kombinera det med att e-sport kan leda till miljonvinster så är det inte konstigt att många lockas. Du måste dock inte vinna någon världsturnering för att tjäna pengar. Många som inte duger till det spelar i mindre turneringar och tjänar gott om pengar genom streaming, annonsering och influencerskap. Det finns alltså gott om möjligheter att komma igång med e-sport utan att vara en av de hundra bästa spelarna i världen.