E-sports

Vad gör att vissa spel passar bättre för e-sport

Det finns ett par olika saker som krävs för att ett spel ska passa sig som e-sport. Ett krav är till exempel att det ska finnas gott om kameravinklar tillgängligt för att det ska vara underhållande för åskådare att se när matcher spelas. Detta krävs även för att kommentatorer ska kunna förklara vad som händer för åskådarna på bästa möjliga sätt.

Enkelhet är viktigt

När det gäller e-sport så är det viktigt att spelet i fråga inte är allt för komplicerat. Om spelet är enkelt så finns det en större chans att folk som inte spelar spelet själva kan förstå sig på vad som faktiskt händer på scenen eller på skärmen. Spel som är lite mer komplicerade brukar därför erbjuda speciella streams där de förklarar allt som händer på en grundläggande nivå för folk som inte är allt för insatta i vad som faktiskt händer.

Du kan läsa mer om “vad som krävs för att skapa ett spel som är framgångsrikt inom e-sport i denna artikeln på usgamer.net Det finns alltså en hel del olika saker som behövs för att ett spel ska bli framgångsrikt som en e-sport.