E-sports

Allt fler indiespel dyker upp på marknaden

Om du var en gamer på 90-talet så var det egentligen relativt enkelt att kunna spela alla spel som släpptes på marknaden. Det kostade till exempel en hel del pengar att utveckla ett spel och det krävdes en hel del skicklighet för att lappa ihop ett spel med den teknologi som fanns tillgängligt då.

Spelutveckling idag

Idag är det dock väldigt billigt att utveckla spel och faktum är att en hel del människor arbetar själva på spel under ett par månader innan de släpper de. Det behöver nödvändigtvis inte vara ett bra spel för att bli framgångsrikt, kommer du ihåg Flappy Bird?

Det har även blivit enklare att utveckla spel så vem som helst kan egentligen utveckla ett eget spel idag. Detta har gjort att allt fler indiespel finns tillgängliga på marknaden. De har sällan lika bra grafik som spel från större utvecklare men det betyder nödvändigtvis inte att spelen är sämre.

Ett par framgångsrika indiespel är Minecraft, Terraria, Stardew Valley och Undertale. Om du inte har provat på några av dessa än så bör du helt klart kolla upp de. Du kan läsa mer om Minecrafts framgång i denna artikel på SVD:s hemsida.