E-sports

Vad är e-sports?

E-sports är det man kallar professionell gaming. Det är står för elektronisk sport och täcker egentligen all sport som utförs med hjälp av elektronik, det vill säga datorer eller spelkonsoler som Playstation och Xbox. Detta betyder dock inte att alla som sysslar med gaming automatiskt sysslar med e-sport, så vad är egentligen skillnaden?

Professionell gaming

E-sport innebär vanligtvis att du spelar i ett lag som representerar en organisation. Du kan tänka på det lite som fotboll, om du spelar i en lokal klubb varannan torsdag så är det inte direkt på en professionell nivå men om du blir draftad till ett Allsvenskt lag så är det en hel del skillnad, e-sport fungerar på ett liknande sätt. Du kan läsa mer om vad e-sport är på wikipedia det är alltså väldigt seriöst. Det kan låta som ett drömliv att få betalt för att spela och ta det lugnt när man inte spelar, men faktum är att det är ett väldigt hårt liv att vara en professionell gamer.

Hur det egentligen är att syssla med e-sports

Det mest självklara är att du måste lägga ned en otrolig mängd tid och energi på ett enskilt spel för att bli så bra som möjligt. Det är enkelt att tänka att man redan gör det men om det är ditt jobb så måste du spela även när du inte känner för det.

Det har även blivit allt viktigare att vara hälsosam för att kunna spela på en absolut toppnivå. Du måste alltså vanligtvis träna i ett gym varje dag samt tränas mentalt för att kunna fokusera så bra som möjligt. Detta gör att du får väldigt lite fritid vilket i sin tur leder till ett lidande socialt liv. Det är dock värt det om du vill bli allra bäst.