E-sports

Spel som berättar en gripande historia

När det gäller spel så finns det en hel del olika genre att välja bland. Du kan till exempel välja att spela MOBA eller FPS, actionspel eller pusselspel och så vidare. Men någonting som sällan finns med som en genre är spel som berättar en gripande historia.

Här kan du därför hitta ett par spel som berättar en historia som du inte kommer att glömma någon gång snart.Bägge spel som nämns här är så kallat episodiskt innehåll, du kan läsa “mer om det i denna wikipedia artikel det finns både för och nackdelar med detta.

Telltales The Walking Dead

Telltale skapar spel baserade på saker som redan finns. Ett av dessa spel är The Walking Dead som utspelar sig i samma universum som TV-serien men med andra karaktärer. Spelet beskriver resan som en ung flicka gör genom zombieapokalypsen och är helt klart värd att prova på.

Life Is Strange

Life Is Strange är ett spel som handlar om en ung tjej som har förmågan att spola tillbaka tiden för att kunna göra andra val som påverkar berättelsen en hel del. Du får alltså möjligheten att göra andra val om du så önskar. Detta gör att det är ett väldigt speciellt spel där du slits mellan olika beslut tills du inte riktigt vet vad som är rätt och fel längre.