E-sports

De mest populära onlinespelen för tillfället

När det gäller de mest populära spelen som finns tillgängliga online just nu så är det ett landskap som ständigt förändras. Ett spel som är otroligt populärt idag kan vara borta om bara ett par veckor. Någonting som gör att spel håller sig kvar allt längre är dock e-sport som gör att folk fortsätter att följa ett visst spel långt efter att de själva har slutat spela.

Men om du är på jakt efter ett nytt spel att spela så kan det ibland vara svårt att veta vart man ska vända sig, här kan du därför hitta de två mest populära online spelen i nuläget. Det är även viktigt att inte spela för mycket trots att man ibland vill det. Du kan läsa mer om detta i denna artikeln på Aftonbladets hemsida så ta pauser ibland.

Overwatch

Overwatch är ett First Person Shooter eller FPS spel från utvecklaren Blizzard som tidigare har släppt spel som World of Warcraft, Starcraft och Diablo. Trots att det nu finns en hel del olika spellägen tillgängliga att välja bland så spelas Overwatch från grunden i lag som har 6 spelare vardera.

Man väljer en av 24 unika karaktärer som man sedan ska försöka att vinna över det andra laget med. Målet med spelet är olika beroende på vilken bana som matchen spelas på. Det kan handla om att eskortera ett föremål till en viss punkt på banan, hålla en punkt längre än motståndarna eller att ta sig igenom motståndarnas försvar för att ta en punkt som de försöker att försvara från dig. Det släpps regelbundet nya banor, karaktärer och kosmetiska föremål för karaktärerna.

League of Legends

League of Legends är ett MOBA spel från utvecklaren Riot Games och är vid det här laget så pass populärt att de allra flesta förmodligen redan har hört talas om det. På grund av att League of Legends är gratis så har nog de allra flesta redan provat på det redan.

Men för dig som inte har det så spelas League of Legends i lag där bägge sidor har fem spelare var. Målet är att använda sig av passiva varelser, så kallade minions för att förstöra fiendens bas. Det finns över hundra olika karaktärer att välja mellan och nya karaktärer släpps regelbundet. Eftersom att spelet är gratis så finns det egentligen ingen anledning att inte prova på det.